Become Brave Horsemanship

You can only become brave, by doing things that scare you

Grondwerk

Grondwerk is de basis van onze omgang met paarden. Je bent je er misschien niet zo van bewust, maar zodra je je paard uit stal of uit de paddock haalt ben je al bezig met communiceren. 

Daarom is het belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden.


Met grondwerk kan je veel doen;

  • Basis grondwerk: Je paard leiden van punt A naar punt B waarbij het paard netjes naast je mee loopt, stopt wanneer jij stopt en achterwaarts kan als je dit vraagt. 
  • Gymnastiserend grondwerk: Dit zijn verschillende oefeningen om je paard losser in zijn lijf te maken. Buiging en zachtheid in het lijf en controle over de beenzetting zijn de voornaamste aandachtspunten.
  • Longeren (zonder hulpteugels): Je paard beweging geven aan een lange lijn of zelfs dubbele lange lijnen. Als voorbereiding op het rijden of als afwisseling in je training kun je veel doen met longeren.
  • Loswerken: In een roundpen of longeercirkel je paard bewegen zonder lijn. Hierbij gaat het om een connectie tussen jou en je paard.


Wil jij leren hoe je communiceert door middel van lichaamstaal? Hoe je een leider kan zijn vanuit vertrouwen in plaats vanuit dominantie? Hoe je tot een echte samenwerking met je paard komt? Dan is grondwerk les iets voor jou!

Mauro Zeil
Mauro Zeil
Enzo Galop
Enzo Galop
Jago Longe
Jago Longe
Enzo Appyement
Enzo Appyement
Mila Grondwerk
Mila Grondwerk
Enzo Schouderbinnenwaarts
Enzo Schouderbinnenwaarts